Translate

сряда, 2 март 2011 г.

10 Филми който си струва да бъдат гледани

В днешно време сме заляти от огромно количество информация , реклами , които правят избора ни много труден.Голям проблем е да отсеем качествената информация от излишната бумащина която ни заобикаля. За това тук предложих 10 много качествни филма , правени с много любов , които грабват вниманието от самото си начало и ви приковават към екрана до самият им край. Намерете ги насладете им се .









1.Усещане за жена






Усещане за жена (на английски: Scent of a Woman) е романтична драма от 1992 г., режисирана от Мартин Брест с участието на Ал Пачино и Крис О`Донъл.

Филмът разказва историята на примерния ученик Чарли Симс (О`Донъл) от частна гимназия, неволно забъркан в хулиганска
подигравка срещу директора на училището. Произхождайки от работническо семейство той трябва да работи през почивните дни за да припечели пари за джобни и коледен самолетен билет до родното място. Така Симс е нает като асистент - гледач на раздразнителен, пенсиониран по болест, сляп армейски полковник (Пачино).


2.Кръстникът










„Кръстникът“ (на английски: The Godfather) е американски филм за мафията на режисьора Франсис Форд Копола, екранизация на романа на Марио Пузо - „Кръстникът“.

Филмът се развива в годините между 1945 и 1956 година, и разкрива живота на една от водещите фамилии в организираната престъпност в Ню Йорк - Корлеоне. Във филма участват Марлон Брандо (дон Вито Корлеоне), Джеймс Каан (Сантино „Сони“ Корлеоне), Ал Пачино (Майкъл Корлеоне), Робърт Дювал (Том Хейгън) и др.





3.Малкият Буда







Сидхарта беше спечелил битката с Армията на Злото. Само със силата на Любовта си и на голямото си Състрадание. И той постигна голямото спокойствие, което идва с отказа от илюзиите. Беше достигнал откъсване от самия себе си. Извън болката или радостта. Над преценките. Способен да си припомни, че е бил делфин, дърво, маймунка, припомни си първото си превъплъщение и милионите след него. Можеше да види извън Вселената. Сидхарта беше видял най-крайната реалност на всички неща. Беше разбрал, че всяко движение във вселената е резултат, провокиран от причина. Знаеше, че няма спасение без състрадание към всяко друго същество. От този момент нататък Сидхарта беше наречен Буда - Пробуденият.





4.Шесто чуство
Sixth Sense







Малкълм Кроу е детски психолог, който получава награда в същата вечер, в която е посетен от един много нещастен бивш пациент. След тази среща Кроу се заема да излекува малко момче (Коул) със... Малкълм Кроу е детски психолог, който получава награда в същата вечер, в която е посетен от един много нещастен бивш пациент. След тази среща Кроу се заема да излекува малко момче (Коул) със същите симптоми като бившия пациент. Това дете казва, че \"вижда мъртъвци\". Кроу прекарва много време с него, въпреки уплахата на жена си. Майката на Коул също е разтревожена от нарастващите проблеми на сина си.



5.Индиана Джоунс







Д-р Хенри Уолтън "Индиана" Джоунс(на английски: Henry Walton "Indiana" Jones) е измислен герой - професор по археология, известен най-вече от филмите, посветени на него. Измислен е от Джордж Лукас и се появява за пръв път на екран в "Похетителите на изчезналия кивот"(1981 г.), а след това и в "Индиана Джоунс и храмът на обречените"(1984 г.), "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход"(1989 г.), "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп"(2008 г.), както и в телевизионния сериал "Хрониките на младия Индиана Джоунс"(от 1992 г. до 1996 г.). Освен това, той е и главен герой на книги, комикси, видео игри и др.

6.Гладиатор







Преди смъртта си императорът Марк Аврелий решава да предаде властта си на най-способния и предан генерал на своята армия - Максим Децим Меридий. Въпреки това на трона се възкачва коварният син на Аврелий - Комод, който, завладян от желание за мъст, нарежда да убият генерал Максимус, но той успява да се измъкне от преторианците, които имали заповед да го убият. След множество перипетии бившият генерал става гладиатор, който постепенно се превръща в най-атрактивният и най-обичан боец на Колизея.

7.КОНТАКТ




Контакт е базиран на едноименния роман на Карл Сейган. Разказва се за радио астроном (Джоди Фостър), която откриваинтелигентен сигнал от дълбокия космос. Тя и екипа и успяват да открият в... Контакт е базиран на едноименния роман на Карл Сейган. Разказва се за радио астроном (Джоди Фостър), която откриваинтелигентен сигнал от дълбокия космос. Тя и екипа и успяват да открият в сигнала детайлни инструкции за построяването на мистериозна машина. Ще стане ли машината причината за края на света или ще сложи край на суеверията ни ? Ще заемем ли мястото си сред расите във вселената или сме още неразвит вид, който има да измине дълъг път?


8.Извънземното




Преди 20 години зрителите по целия свят прегърнаха един филм, който още с появата си се превърна в класика. Режисиран от Стивън Спилбърг, "Извънземното" разказва трогателната история за специалното приятелство между малкия Елиът и симпатичния пришълец от чужда планета.

9.Титаник





Джак Доусън (в ролята Леонардо ди Каприо) - бедняк скитащ се из света и негов приятел печелят билети от 3-та класа за кораба Титаник, чрез хазарт. Джак обича да рисува и е волна птица. На борда на Титаник той се запознава с Роуз - сгодена за тесногръд и богат мъж. Любовта изгрява от пръв поглед. Вечер се скитат из кораба, когато се забелязва огромен айсберг.
Филмът е рекордьор по приходи, над 1,854 млрд.щ. долара. Филмът е рекордьор и по спечелени награди "Оскар"-11, включително за режисура и най-добър филм. Саундтракът към него е на Селин Дион - My Heart Will Go On, или в превод "Сърцето ми ще продължи".


10.A.I. ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ




"Изкуствен интелект" може да не е най-добрият филм от реколта 2001. Но е единственият (засега), който ще ви стресне, трогне и очарова. В него със сигурност има много изкуствени неща. Но интелектът му е безспорен. Може би и точно затова ще го пропуснат на "Оскарите".

Няма коментари:

Публикуване на коментар