Translate

петък, 14 януари 2011 г.

Действащ политик е гушнал над 100 милиона лева !!!

Организираната престъпна група с участието на роден действащ политик е присвоила освен 21.8 милиона лева и още 80 бона, съобщи за БЛИЦ политическият анализатор Стефан Гамизов от Гражданска лига на България. Политикът лапнал парите с помощта на свой роднина.
Гамизов дава скандална пресконференция, на която ще обяви обещаните резултати от разследването, което са направили от Лигата.
Гамизов каза, че ще внесе сигнала си в прокуратурата още утре. Той заяви, че цялата информация, с която разполага е основана единствено върху разследването.
По думите на Гамизов за почти 1/4 от присвоената сума не се налага да се прави сложно разследване и очни ставки, защото въпросният човек излиза поименно в документите.
От лигата на Гамизов са разследвани 5 – ма наши политици, включително и в чужбина.
Допълнителните 80 бона обаче трябва да се доказват, защото вече са изплатени.
Единственото ясно име от разследваните политици е това на бившия премиер Сергей Станишев. По думите на Гамизов обаче, червеният лидер е силно защитаван от евросоциалистите и много бавно и мъчно ще се доказва при него разследването.
Няма да казваме до понеделник за кой политик става въпрос, за да не побегне през границата, уточни Гамизов. Той отказа да каже, дали политикът е от управляващите или от опозицията. По думите му другата седмица ще разобличат политик от една партия, по-другата – с политик, грабнал приблизително същата ссума, но от опозиционна партия. „Няма да пропуснем никого“, зарече се той.
„Само знам, че ще бъде засегната една голяма олигархична фигура в България, която се смята за недосегаема. Предупредил съм хората си, че прокуратурата може да погне тях, а не политика, за който става въпрос, каза още той.

2 коментара:

  1. Още ли се случват такива недомислия? Много смел народ има.

    ОтговорИзтриване
  2. Има , има и ще продължава да има за съжаление , законите са такива че позволяват съществуването на такива прослойки !

    ОтговорИзтриване