Translate

понеделник, 24 януари 2011 г.

Баба връзва дядо, той се развежда

Пенсионер от град Бяла, Русенско, загърби хорското любопитство и след 17-годишен брак поиска развод заради системен тормоз от съпругата му. Търпението на Слави Г. (77 г.) преляло, когато след поредния скандал вкъщи жена му го завързала за леглото в стаята, заключила входната врата и заминала да гостува на роднини. Дядото бил открит полужив след два дни от зорки съседи, които не го мяркали по двора и алармирали полицията. Срам не срам, мъжът признал унижението и бил откаран в местната болница.

“Постоянно се караха, жена му все го ругаеше, че е глух и не чува”, разказаха техни съседи. Тя миткосвала с дни, без да се обади къде ходи. Слави се поболял от срам и след развода не излизал навън. У дома го навестявали само синът и дъщеря му. Той живеел сам в къщата, която съдът оставил след бракоразводното дело в негова полза.

Вчера входната врата на къщата му на ул. “Отец Паисий” беше заключена.

Дядото се задомил през лятото на 1993 г. в горнооряховско село и довел булката в Бяла. Съвместният им живот се вгорчил от няколко години с непрекъснати разправии. Комшии чували жената да ругае и псува Слави, че не чува. После си вдигала багажа да навести свои близки и се връщала, когато й скимне.

След поредната караница миналия август тя вързала за леглото дядото, за да не я спре, и изчезнала. Според решението на районния съд вече бившата съпруга няма право да носи фамилията на бившия си благоверен и трябва да плати 525 лв. разноски по делото. Решението може да се обжалва в двуседмичен срок пред Русенския окръжен съд.

Няма коментари:

Публикуване на коментар