Translate

неделя, 30 януари 2011 г.

Тежка влакова катастрофа в Германия

Най-малко 10 души загинаха при тежка железопътна катастрофа в Германия. Ранените са 43-ма души, от които 18 се в тежко състояние.




Инцидентът е станал в 22:30 часа снощи между пътнически и товарен влак близо до град Магдебург, югоизточно от Берлин.

Пътническият влак е пътувал от Магдебург за Халбертщадт, а товарният е бил натоварен с вар. Полицията все още проучва причините, довели до челния сблъсък.




Инцидентът е станал в участък със само една релсова линия при лоша видимост заради гъста мъгла и температури от минус 10 градуса. Товарният влак е изхвърлил встрани от релсите пътническия. Ударът е бил толкова силен, че вагоните направо са изхвръкнали от релсите. Звукът от сблъсъка е бил чут чак на седем километра от мястото на трагедията.

След катастрофата незабавно е било спряно движението и към мястото са изпратени спасители и медици от целия окръг. Няма доказателства за човешка грешка или техническа неизправност. Машинистът на товарния влак е жив, но в шок и не може да даде адекватни обяснения за катастрофата. Този на регионалния влак обаче е починал, някои от ранените са с опасност за живота, настанени в клиники в района.

Според полицията влаковете са карали един срещу друг с такова бързо темпо, че пасажерите от първите вагони веднага са починали на място.

Затруднено е идентифицирането на труповете, защото жертвите не са носили в себе си лични документи.

„Трябва да си представите тежките атмосферни условия - минус десет градуса и гъста мъгла. Разследваме във всички възможни посоки - от човешка грешка до отказ на техниката", заяви говорителят на полицията Ралф Крюгер.

Немските медии съобщават, че това е най-голямата железопътна катастрофа от 1996 г. в Германия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар