Translate

събота, 29 януари 2011 г.

Образовани ли сме ?!

И така моята скромна история се завърта около следния класически сюжет:

Като повечето млади хора завършили средното си образование и аз реших да продължа в дебрите на науката, като си представях бляскавото бъдеще , което ме очаква навлизайки дълбоко в същността й.

Но уви нещата не стоят точно така както си го представях , за пореден път се убедих , че движещата сила са парите , а не качеството.На университета не му трябвам ,защото вижда в мен потенциал на бъдещ инженер , а защото има нужда от мойте свежи парички , за да продължи да изхранва структурите си,огорчаващо , даже силно демотивиращо всеки който се е докоснал до съвременното висше образование сигурно е стигнал , ако не до същото то поне до подобно заключение(изключвам индивидите , който не учат по тяхна воля). Много е тъжно , да наблюдаваш пълната деградация до която е стигнало така нареченото студентско общество , млади неамбицирани хора се наблюдават масово , хора без цел и посока , пътници без багаж , но нямаме вина само ние за това положение е виновен слабият контрол налаган от държавата , липсата на съвременна система за качествена селекция на бъдещите студенти.Отново се залага на количеството , а не на качеството.
Но най лошото е , че това не е от скоро , ами от поне 20 години ,и то си личи , няма нова генерация интелигенция , няма почти никакъв технически напредък , нямаме качествени млади специалисти(или ако имаме те са много малко) отчайващо нали? И по зле ще става все повече се намаляват критерийте висшето образованието е принизено до килиина форма и всичко това ще окаже огромно влияние на бъдещата ни държава на фона на демографския срив , картината изглежда така:
Малко хора , но за сметка на това некачествени , и донякъде оправдавам политика който каза за нас ,че сме лош генетичен материал. Само ние имаме силата да променим бъдещето си , защото живота не е чалга, порно и цигари новата версия на секс,наркотици и рокендрол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар