Translate

понеделник, 24 януари 2011 г.

България - бъдещ рай за богатите?

Европейският съюз ще се разпадне, но България няма да пострада от това, вещае американски учен.

Икономистът Даниел Олтман вижда страната ни сред елитните центрове, които предлагат охолен живот на високодоходната класа.

“Нов набор от места с привлекателен начин на живот ще замени днешните бизнес средища”, пише Олтман в последната си книга “12 изненадващи тенденции, които ще променят световната икономика”.

Според автора България и Тунис (макар че сега страната е раздирана от безредици - бел. ред.) с даденостите си ще привлекат добре платените професионалисти, които ще могат да работят от която и да е точка на света благодарение на глобалните комуникации.

Важното за тях вече няма да е “критичната маса” на бизнеса, а условията на живот и удоволствия, които съответната страна предлага.

“Европейският съюз ще се разпадне като икономическо цяло”, прогнозира Олтман. Според него по дългосрочни задължения и икономически потенциал страните от съюза се делят на 4 групи. “Тези сегменти не само са разделени от икономическите им изгледи”, пише авторът. “Те са и горе-долу от съседни страни.” Според Олтман лидерите в ЕС няма да искат изоставащите да ги задържат и сегментите ще се разделят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар